Betekennis

Kempo is een combinatie van oude gevechtstechnieken met moderne en wetenschappelijke principes. Kempo is een eindeloze opvolging van bewegingen, een kracht die elke tegenstander kan immobiliseren. Elke beweging voorspelt een specifieke reactie van de ‘vijand’. Elk antwoord bereidt het volgende voor. Deze logische opvolging en constante actie is de essentie van Kempo.

Kempo is misschien wel de meest dodelijke krijgskunst van allemaal. Om de energie van Kempo te beheersen, moet de beoefenaar de volledige controle over zichzelf hebben. Daarom moet de geest eerst worden getraind, gevolgd door het lichaam om eindelijk deze innerlijke kracht, synoniem van perfecte balans en harmonie met zichzelf, te kunnen ontwikkelen. Het is mogelijk om de weg te leren door middel van Kempo-lessen. Een Kempo-meester is effectiever dan een Karate-specialist. Hij is een meester in krijgskunst, omdat hij de meester van zichzelf is.

Je kunt deze krijgskunst ontdekken door de film “Perfect wapen” te bekijken. Hieronder een samenvatting van de plot:

Na dat Jeff’s moeder stierf, begon hij zich te gedragen. Zijn vader die niet weet wat hij met hem moet doen, raadpleegt zijn vriend, Kim. Kim raad aan dat Jeff naar een Kenpo-school gaat, en Jeff lijkt al zijn negatieve energie onder controle te hebben, maar wanneer hij iemand ernstig verwondt, gooit Jeff’s vader hem eruit. Jaren later houdt Jeff nog steeds contact met Kim en wanneer hij hem belt, krijgt hij de indruk dat Kim in de problemen zit. Jeff snelt om hem te helpen, maar te laat. Jeffs relatie met zijn vader is nog steeds gespannen. Wanneer een Koreaan hem informatie geeft over wie verantwoordelijk is, gaat hij als een vleermuis uit de hel, maar hij krijgt te horen dat hij wordt gebruikt. En gaat op zoek naar de echte moordenaar.