Geschiedenis

Shin Gi Tai Kempo komt van Shin Gi Kempo wiens wortels voortkomen uit de combinatie van drie verschillende stijlen:

  • Chinees Pai Gai Noon
  • Kosho Ryu Kempo
  • Nakamura’s Kempo

Shin Gi Kempo is geboren dankzij Groot Meester Soke Ceuliman die het idee had om die stijlen te mixen. Deze nieuwe vechtsport is  een harmonie van vele lineaire en circulaire technieken. Vanwege een ernstige ziekte besloot GM Soke Ceuliman, die in België woonde, terug te gaan naar zijn land. Dit evenement voelde als een wind van verandering. Onder druk van enkele hooggeplaatste beoefenaars, zoals Brugman (NL) en Poestges, Turnau, Eckert, (DE); heeft Daniel Hayen  de B.K.O (Belgische Kempo-organisatie) opgericht.

Volgens een hiërarchische regel zou Senseï Ogy moeten instaan voor de opvolging van Soke Ceuliman. Hij weigerde echter omdat hij geloofde dat de complexiteit van de taak extreem was. Daarom werd Senseï Hayen, die veel met zijn meester werkte, aangewezen als de drager van de vlam.

Het is in Duitsland dat hij uit handen van Shihan Klaus Poestges (9e Dan), de Densho van transmissie, heeft ontvangen. Dit officiële document vermeldt de instemming van Meester Ceuliman om Sensei Hayen als zijn opvolger te kiezen.

Als eerste stap begon Sijo Hayen het systeem te structureren. Tot dan werd alles alleen  mondeling aan studenten doorgegeven. Om elke beoefenaar dezelfde ondersteuning en bronnen te bieden, besloot hij alle technieken te noteren .

Dag na dag begonnen de enorme hoeveelheid werk en de nieuwe herstructurering langzaam vruchten af ​​te werpen … Als erkenning groeide deze evolutie in andere landen; en is nu bekend in de hele wereld.

Bovendien was de Shin Gi Kempo-stijl, geboren uit twee elementen (hemel en aarde of geest en techniek), klaar om de Shin Gi Tai Kempo-stijl te worden; een nieuw element werd bijgevoegd; het lichaam.

Kort samengevat… Alles is nauw met elkaar verbonden…