Zwarte kimono:

Oorspronkelijk waren alleen de professoren in het zwart gekleed. Andere kimono’s waren zwart en wit. De meeste studenten en docenten droegen een wit jasje met een zwarte broek of omgekeerd. Bovendien droegen leraren tijdens speciale cursussen of ceremonies vaak een outfit vergelijkbaar met het pak van een monnik.

Daarna werden volledig zwarte kimono’s gebruikt. Deze verandering had twee hoofdredenen: zwarte kimono’s worden minder gemakkelijk vuil  en ze werden gebruikt om het verschil tussen karate-stijlen te laten zien.

Desondanks gebruiken sommige kempo-stijlen nog steeds zwart-witte kimono’s voor training, bijvoorbeeld: Amerikaanse kenpo, Nihon Kempo, Shaolin Kempo…

Het embleem van de stijle:

  • Cirkel:

Het vertegenwoordigt een oneindige lijn die het pad van het leven is. Je leert elke dag en je oefent je kennis elke dag van je leven…

  • De draak:

Traditioneel bekend als de tegenstander van de tijger, vertegenwoordigt de draak de wijsheid en de geest. Daarom wordt het ook SHIN genoemd. De gele kleur toont de eerste mentale kleur.

De voorpoten van de draak drukken de controle en de technische kennis uit. Ze zijn op verschillende hoogte’s geplaatst. De draak heeft altijd de keuze dus GI.

Zijn achterpoten en lichaamspositie vertegenwoordigen het lichaamselement of Tai.

De combinatie van de drie elementen is vereist omdat de één niet zonder de andere werkt.

Het universele patroon:

Deze patch is een geometrisch symbool dat eendimensionaal lijkt te zijn, maar in onroerend goed moet het worden gezien als een boomdimensionale structuur. Klik hier voor meer informatie.
Image result for universal pattern kenpo