Stevig geworteld in de tradities van vechtsporten, zijn de groeten volledig geïntegreerd in Shin Gi Tai Kempo. Elk begin en einde van de les wordt er gegroet. Meer dan een symbool van beleefdheid, symboliseert het ook het wederzijdse respect van beoefenaars. Dit proces houdt altijd rekening met de anciënniteit uitgedrukt in de graden. De meester is altijd de eerste persoon die wordt begroet.

Met de oorsprong van vechtsporten moet je de persoon recht in de ogen kijken.

Wanneer je buiten de dojo bent, kun je je gordel in je hand houden of in de vest van je kimono. Zodra je de dojo binnenkomt , moet je de gordel in je rechterhand houden.

De “Sergeant of arms” (s.o.a) of de door de Sijo of de leraar aangewezen persoon geeft de opdracht YOI. Iedereen zet zich in volgorde en staat  ​​in yoi.

Na deze stap geeft de s.o.a de opdracht BELT. Neem je gordel met beide handen aan elk uiteinde om deze in één keer boven je uit te spreiden, wat een klakkend geluid zou moeten produceren.

Druk de gordel op je voorhoofd, vervolgens op de mond en presenteer de gordel uiteindelijk voor je hart om deze opnieuw met Kime te verspreiden.

Draai je rug naar het midden van de dojo, doe je gordel om en neem je initiële yoi positie terug.

De s.o.a roept KNEE.

Zet de rechterknie en vuist op de grond om te mediteren over onze Shin Gi Tai Kempo-levensregels.

De s.o.a roept: “UP”

 Alle studenten staan ​​op en begroeten:

  • Iedereen begroet eerst de Sijo of de leraar.
  • Alle zwarte banden draaien naar de gekleurde banden en de gekleurde banden begroeten de zwarte banden.
  • Alle zwarte banden draaien naar de beginpositie en iedereen groet